Powered By Blogger

среда, 18. јул 2012.

Ustavni Sud - protiv Ustava?!?


http://www.slobodnavojvodina.org/index.php

 Ustavni Sud - protiv Ustava?!?
 sreda, 18 jul 2012 06:15


Ustavni Sud Srbije doneo odluku u suprotnosti sa Ustavom?

Ustavni Sud Srbije je na inicijativu određenih ''individua'' - nakon ''razmatranja'' - ukinuo 22 LEGITIMNO DONETA I IZGLASANA ČLANA Vojvođanskog Statuta.
U članu 186 Ustava Srbije iz 2006 - odeljak Nadzora nad radom organa autonomne pokrajine:
''Vlada MOŽE pred Ustavnim sudom pokrenuti postupak za ocenu ustavnosti ili zakonitosti odluke autonomne pokrajine - PRE NJENOG STUPANJA NA SNAGU!!!
U tom slučaju, Ustavni sud može - DO DONOŠENJA SVOJE ODLUKE - ODLOŽITI STUPANJE NA SNAGU OSPORENE ODLUKE AUTONOMNE POKRAJINE''
Drugim rečima, Ustavni sud Srbije je poništio odluke Statuta - NAKON - njegovog stupanja na snagu.
Drugo, STEPEN POVERENIH I POSTIGNUTIH PRAVA I NADLEŽNOSTI POKRAJINE - NE MOŽE - PO USTAVU SRBIJE - BITI UMANJEN - SAMO POVEĆAN!
Bez obzira što bi se neki pozvali na ustavno pravo eventualnog ukidanja ili stapanja postojeće pokrajine - ono je gotovo nemoguće - jer zahteva saglasnost većine građana pokrajine na Referendumu; a to bi u Vojvodini - propalo.
Interesuje nas - KO su sudije Ustavnog suda - kakvih kvalifikacija i znanja; kada su mogli doneti ovakvu odluku - paušalnu i političarsku; i više je nego očigledno, da Pravosuđe to nije - tek produžena ruka interesnih grupacija.
Dalje, Vojvodina - Pokrajinska administracija - ima ustavno pravo - na žalbu na odluku BILO KOG ORGANA - ukoliko ista POVREĐUJE PRAVO NA AUTONOMIJU!
Odlukom Ustavnog suda Srbije - povređeno je Ustavno Pravo Pokrajine NA SAMOSTALNO PROPISIVANJE UREĐENJA I NADLEŽNOSTI SVOJIH ORGANA I JAVNIH SLUŽBI!
Član 169 Ustava Srbije kaže - ''Postupak za ocenu ustavnosti ne može biti pokrenut protiv Zakona čija je usklađenost sa Ustavom utvrđena PRE njegovog stupanja na snagu''.
Podsetiću, Skupština Srbije je aminovala Pokrajinski Statut - nedoumice su brisane  - ne može se nešto brisati samo na osnovu ''procene''; a Organi Srbije su bili upoznati sa sadržajem Statuta - ništa nije unešeno naknadno - i bez saglasnosti.
Dakle, Ustavni sud SAM podriva Ustav - čime se isti dovodi u pitanje.
Osnovna delatnost Ustavnog suda je tumačenje Ustava - ne mantranje nad pasuljem i kamenčićima.
Ovom sramnom odlukom - doveden je u pitanje kompletan Sistem - ako je uopšte - ''država'' - Srbije.
Suprotno mišljenjima ''nekih'' - postoji Međunarodni Sud za tumačenje Presuda i Odluka Država - on doduše nije u Strazburu - već u Hagu.
Isti onaj - koji je doneo presudu u slučaju državnosti Kosova.

L.R.

Нема коментара:

Постави коментар